Ta ball, ikke mann! - Clas Berge

Stig Inge Bjørnebye har siden karreiereslutt vært assistenttrener på landslaget under både Nils Johan Semb og Åge Hareide, han har vært hovedtrener i IK Start og jobbet som barne- og ungdomsansvarlig i NFF. Han har utviklet eiendommer, gitt ut bok, holdt foredrag, samtidig som han er trebarnspappa. Han innehar stillingen som utviklingssjef i NFF på det tidspunktet han takker ja til stillingen i RBK.

Read More

«Er det ikke deilig å ha noen å hate» - Clas Berge

Som Rosenborgsupportere er vi bortskjemte. Det har ikke vært så mye å ‘hate’ eller frykte. Dette har skapt sannheter som «suksessmetning blant spillerne» og «bortskjemte supportere», samt Åge Aleksandersen treffende beskrivelse om at «vi trønderan juble mest inni oss». Vi erbortskjemte. Alle parameter forteller oss det. Jeg satt i bilkø på vei hjem en dag og bak på bilen foran meg var det klistret et lite klistremerke med RBK-logoen og teksten: «Det e itjnå skam å ligga bak». Jeg smilte resten av dagen.

Read More

Eggens 10 bud.

Jeg ønsker å bruke dette Innlegget til å skrive om De Ti Bud. Ikke de ti bud Moses fikk av Gud på Sinai-fjellet mens han ledet israelittene ut av Egypt, men de ti budene som ble presentert til Rosenborgspillerne foran 1989-sesongen av Nils Arne Eggen. Otto Ulseth skriver om dem i biografien om Nils Arne som kom i fjor, og jeg vil gjerne bringe dem fram i lyset.

Read More

Å være fotballtrener - Clas Berge

Eirik Horneland. Mannen som lever for fotball, setter familien til side og ønsker inderlig og med hele sitt hjerte å få Rosenborg til å vinne fotballkamper. De to første kampene har sannsynligvis kostet ham nattesøvn og hårfargen rundt ørene, men det skal ikke mer til enn å begynne og vinne. Så skal du se at du får 1,5 til 2 år her oppe, Eirik. – Før stafettpinnen går videre. For sånn er livet som fotballtrener.

Read More

Horneland møter Lerkendalpublikummet - Clas Berge

Mandagskamp hjemme mot Odd. Jeg håper vårsola og trønderpublikummet kjenner sin besøkelsestid og fyller stadion, slik vi skal uansett hvordan det går, hvem som trener laget og hvor mange trøndere det er på banen. Jeg skal på Lerkendal neste mandag. Selvsagt skal jeg det. Og jeg skal melde det jeg mener. Jeg skal juble om vi scorer, rope på dommeren når han fortjener det, også skal jeg bue på Horneland.

Read More

Eliteserien og Bodø/Glimt - Clas Berge

Ah, ENDELIG er det seriestart! Dere kjenner følelsen! Matten som lyser opp mørket som en grønn oase, med lovnad om samhold, viktige meningsutvekslinger, unisone følelsesutbrudd og lunken kaffe! Sitringen på vei til stadion. Vi starter mot Bodø/Glimt på Aspmyra, et sted vi faktisk har slitt en del de siste årene. Fjorårets heldige 0-1 seier var første borteseier der siden Sapara, Tettey og Olsen senket Glimt i juni 2009(!).

Read More

Introduksjon av Clas Ottervik Berge

 
Clas Ottervik Berge

Clas Ottervik Berge

 

Hei kjære leser og fotballentusiast!
Mitt navn er Clas Berge og jeg har blitt spurt av ærbekåpodcasten om jeg kan dele litt av mine tanker og forundringer ukentlig framover. Om Rosenborg og om fotball. Så hvem er jeg som har fått denne ærefulle oppgaven? Kort fortalt håper jeg å representere oss. Vi. Fansen. Vi som kan være banale på Øvre Øst, vi som mener vi kan 4-3-3 bedre enn Kåre og I ALLE FALL bedre enn Horneland. Vi som har fast plass i lunsjen, der fotballpraten foregår. Vi som har en tendens til å være skråsikre fordi uttalelsene våre aldri blir etterprøvd. Nuvel. Selv er jeg 31 år, pappa til 3 og har vært fotballtrener i Trygg/Lades yngre rekker i en god del sesonger. Ingen prestasjoner å skryte av, men gøy, lærerikt og karakterbyggende. Jeg hadde også gleden av å trene Sebastian en gang i tiden, (der har jeg en god historie, men den sparer vi til en episode i poden.) Så, nok om meg og til poenget. – Rosenborg. Og seriestart.  God lesing.